Lifted Oy:n  Jukka Joutsiniemen kokemuksia työn muotoilusta

Ajankohtaista , Etusivu slider , Infovideot

Lifted Oy:n  Jukka Joutsiniemi (Head of Sales & Coach, Co-Founder) kertoo, kuinka Lifted Oy on kehittänyt yrityksen työhyvinvointia yhteistyöskentelytilan avulla.

Jukka avaa myös näkemyksiään työn tuunaamisesta / työn muotoilusta osana yritysten kehittämistoimintaa.

Voit kuunnella Jukan haastattelun äänitiedostoista tai lukea haastattelun tiivistelmän tekstinä.

 

 

Yhteistyöskentelytila

”Tämä on reilu 150 m² tämä meidän koko tila, ja parhaimmillaan tässä on 67 ihmistä töissä samaan aikaan. Seisomapöydät on hankittu tänne sen takia, että on aika erin pituisia ihmisiä ja kun pystyy seisomaan, niin se työasentovaihtelu on yleisesti hyvä ergonomian kannalta. Lisäksi meillä on nojatuolit, koska jos on tehnyt pitkän päivän ja haluaa vielä tehdä jotain rennommin tai istua juttelemaan ja juomaan kahvia, niin nojatuolit ovat tässä hyvät.

Meillä on sellainen käytäntö, ettei ole oikeastaan omia työpisteitä, vaan voi kiertää, ja se luo sellaista joustoa. Jos tekee jossain hiljaisessa tilassa esimerkiksi jotain keskittymistä vaativaa työtä, niin sitten toisaalta joku luova työ tai sellainen, missä voi vaihtaa ajatuksia  työkaverin kanssa, voi toimia paremmin tässä tilassa tehtäväksi.

Yksi isoimmista haasteita on aina tiedonkulku, niin yhteistyöskentelytila mahdollistaa, että tulee sellaista informaalia keskustelua. Me ollaan tässä työtilassakin mietitty sellaisia yhteisiä toimintatapoja, esimerkiksi keskittymiseen liittyen, että jos vaikka ihmisellä on kuulokkeet päässä, niin silloin se tekee jotain keskittymistä vaativaa, eikä silloin pitäisi tulla niin paljon keskeytyksiä. Sellaisia tilanteita tulee ihan päivittäin, että joku juo kahvia tässä tilassa ja sitten keksii jonkin idean ja kysyy joltain toiselta, joka on myös tässä työskentelemässä, joka sanoo ”hei, itse asiassa tuo on hyvä idea”. Tai sitten päivittäin minä saatan seisoa tässä käsilläni keskellä tätä tilaa, koska tässä on tilaa tehdä myös se tai tehdä jotain taukojumppaa tai muuta. Se on sellainen tila, joka rohkaisee myös siihen vuorovaikutukseen.”

 

Työn tuunaaminen

 

”Työn tuunaus, tai itsensä johtaminen, on tosi iso kokonaisuus. Siihen kuuluu esimerkiksi ravitsemus, liikkuminen ja muu, että työntekijä on hyvässä vireessä ja voi hyvin. Toisaalta siihen kuuluu myös oman työn johtaminen, mikä meillä liittyy työtapoihin, mutta sitten voi puhua työn tuunaamisesta eli työtapojen kehittämisestä, mikä on aihe, joka puhuttelee tosi paljon etenkin asiantuntijayrityksissä tällä hetkellä Suomessa. Paras tapa saada pysyviä tuloksia omaan hyvinvointiin on tapojen rakentaminen. Ne ovat pieniä asioita, mitkä pysyvät.

Keskimäärin tavan muodostamiseen menee noin 2 kuukautta. Se voi olla esimerkiksi, että joka päivä kun tulet töihin, niin 5 minuuttia suunnittelet päivää. Käyt läpi, mikä on päivän tärkein tehtävä, ja päätät, että se on onnistunut päivä, jos saat sen tehtyä. Sitten työpäivän jälkeen käyt läpi, mitä olet saanut tehtyä, mitkä siirtyvät eteenpäin, mitä tulisi seuraavaan päivään. Tämä on yksinkertainen tapa, jolla on ihan suomalaisen tutkimuksen mukaan todella merkittävä vaikutus esimerkiksi työn tuottavuuteen.”

About admin information